Dorpsbelangen Houwerzijl

home      nieuwsbrieven      activiteiten      terugblik      bestuur      links

Kunstwerk Stephen Beale, Dorpsbudget Houwerzijl

Stephen heeft een drie kunstwerken ontworpen en een aantal plaatsten aangegeven waar die geplaatst kunnen worden. Hieronder zijn de modellen en de plekken te zien.
U kunt ze ook nog als ontwerp op kleine schaal in werkelijkheid zien. Alle drie beelden kunnen bekeken worden bij Stephen op Dijksweg nr 16, op woensdag 18 november tussen 16:00 en 18:00.Kleimodellen van alle drie

Mocht u de maquettes op een andere tijdstip willen zien graag bellen of een berichtje sturen naar 06 33743965. We hadden graag een bijeenkomst georganiseerd om de keuzes voor te leggen.
Als het mogelijk wordt zullen we dat nog doen. Indien dat niet mogelijk is zullen we nog een meningspeiling doen in de vorm van een enquête!
U kunt vragen of opmerkingen reeds nu toesturen naar dorpsbudget@houwerzijl-dorp.nl.

De keuzes zijn:

Een Denker op de dijk
Nederland is zo goed als omringd door dijken. Ze beschermen ons van de zee en geven ons ook een kans om ons land van een iets hoger oogpunt te bewonderen.
Wie heeft nou niet op een dijk geklommen om van een uitzicht te genieten? Dus waarom ook niet in je eigen dorp? Mijn denker op de dijk is net iets groter dan levensgroot. Een vriendelijk reus die op een kei zit. Naast de kei is een bankje waarop men kan zitten; uitwaaien; van de rust en het uitzicht genieten en niet te vergeten: je niet alleen te hoeven voelen.
Voor het realiseren van dit project is toestemming en de samenwerking met de eigenaar maar ook instemming van het dorp essentieel. Een eenvoudige loopbrug en toegang tot de dijk is hierbij een onderdeel van mijn idee. Gevoelsmatig zou men dat kunnen beperken tot aan het beeld om te voorkomen dat men over de hele lengte van de dijk loopt.
Het beeld is gemaakt van gegoten beton en geklonken aluminium op een stalen geraamte.

Mogelijke locaties: Op de dijkBij Zolderman (Zoldermandenker)Bij de glasbak (Flessenbakdenker)Geliefden
Naar aanleiding van de meningen van een aantal mensen over de dijk heb ik ook een beeld ontworpen dat de horizon niet ‘vervuilt’.
Het beeld heeft een tedere uitstraling en past na mijn mening heel goed lager op de dijk. Een boom er naast zal een mooi aanvulling kunnen zijn. Ik hoop dat de meeste mensen zichzelf in dit beeld kunnen herkennen. Het is mijn persoonlijk favoriet.

Voor het plaatsen en realiseren van dit project is eenmalig toegang tot de dijk nodig bij de plaatsing. Daarna heeft het beeld geen verdere onderhoud nodig.
Het beeld is gemaakt van gegoten beton en geklonken aluminium op een stalen geraamte.Man met Hond
Als snelheidsremmer (alle drie beelden zouden hiervoor ook kunnen functioneren) een figuur met z’n hond even aan het uitrusten in de berm. Het nadeel hiervan is dat hij ook aangekondigd zou moeten worden als obstakel…Commissie dorpsbudget Houwerzijl

Jan de Keijzer
Eric Sinnema
Andre Pleszynski
Petra Polman

Hoofdstraat 1b
9973PD Houwerzijl
dorpsbudget@houwerzijl-dorp.nl


Dorpsbelangen Houwerzijl
Postadres: Havenstraat 1 ~ 9973 PL Houwerzijl